- Poznavanje procesa klanja stoke
- Rasecanje trupa i obradu pojedinih delova mesa
- Razvrstavanje i priprema svežeg mesa za prodaju, rezanje i odmeravanje težine
- Poznavanje različitih načina konzervisanja hrane i korišćenje odgovarajuće ambalaže
- Sprovođenje higijenskih postupaka, prepoznavanje i saniranje nepoželjnih promena na mesu
- Rukovanje različitim aparatima i alatima i njihovo održavanje
- Zaštita na radu
- 3 meseca / 240 sati
- 6 meseci / 600 sati
- 9 meseci / 1.160 sati
* Dužina trajanja obuke zavisi od godina starosti polaznika : punoletni 3 meseca, maloletni 6 ili 9 meseci
PRAKSA JE OBEZBEĐENA BEZ DODATNE NADOKNADE
Po završenoj obuci ili sa radnim iskustvom minimum 3 meseca polažu se 4 ispita:
- osnovi struke
- tehnologija zanimanja
- bezbednost i zaštita na radu
- praksa
Polaznici dobijaju SERTIFIKAT STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI za MESARA sa kojim mogu otvoriti svoju zanatsku radnju ili raditi na tim poslovima kod drugog poslodavca
Naše diplome i sertifikati su priznati od strane inspekcije rada i inspekcije za bezbednost i zdravlje na radu. Takođe, priznate su i u inostranstvu.
Ovde možete preuzeti ISPITNA PITANJA.