Odštampajte ovu stranicu

Obuka, kurs i prekvalifikacija za mesara

OPIS ZANIMANJA
  • Poznavanje procesa klanja stoke
  • Rasecanje trupa i obradu pojedinih delova mesa
  • Razvrstavanje i priprema svežeg mesa za prodaju, rezanje i odmeravanje težine
  • Poznavanje različitih načina konzervisanja hrane i korišćenje odgovarajuće ambalaže
 
  • Sprovođenje higijenskih postupaka, prepoznavanje i saniranje nepoželjnih promena na mesu
  • Rukovanje različitim aparatima i alatima i njihovo održavanje
  • Zaštita na radu
TRAJANJE OBUKE
  • 3 meseca / 240 sati
  • 6 meseci / 600 sati
  • 9 meseci / 1.160 sati

* Dužina trajanja obuke zavisi od godina starosti polaznika : punoletni 3 meseca, maloletni 6 ili 9 meseci

PRAKSA JE OBEZBEĐENA BEZ DODATNE NADOKNADE

ISPITI / PROVERA STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI

Po završenoj obuci ili sa radnim iskustvom minimum 3 meseca polažu se 4 ispita:

  • osnovi struke
  • tehnologija zanimanja
  • bezbednost i zaštita na radu
  • praksa
SERTIFIKAT

Polaznici dobijaju SERTIFIKAT STRUČNE OSPOSOBLJENOSTI za MESARA sa kojim mogu otvoriti svoju zanatsku radnju ili raditi na tim poslovima kod drugog poslodavca

VALIDNOST SERTIFIKATA

Naše diplome i sertifikati su priznati od strane inspekcije rada i inspekcije za bezbednost i zdravlje na radu. Takođe, priznate su i u inostranstvu.

IZGLED SERTIFIKATA

Zanati

ISPITNA PITANJA

Ovde možete preuzeti ISPITNA PITANJA.