Odštampajte ovu stranicu

Obuka za poslovnog sekretara

Obuka za poslovnog sekretara obuhvata osposobljavanje za obavljanje sekretarskih poslova uz poznavanje osnovnih pojmova iz knjigovodstva i računara u ukupnom trajanju od 153 časa. Kroz 5 meseci, dva do tri pute nedeljno po tri školska časa u terminima koji mogu biti pre podne, posle podne ili u međusmeni, polaynici pohađaju nastavu iz daktilografije, sekretarskog poslovanja, korespondencije, pravopisa, poslovne kulture, uvoda u knjigovodstvene poslove i uvoda u računare. Engleski jezik se priznaje iz srednje škole, a ukoliko se želi pohađati nastava, polaznici se kombinuju sa polaznicima škole stranih jezika.

Svaki predmet prati skripta koja je obavezna, a nastava može biti grupna ili individualna (kod grupne nastave jedino se uvod u knjigovodstvene poslove i uvod u računare realizuje u grupi).

Po završenoj nastavi polažu se ispiti iz svakog predmeta iz koga su slušana predavanja, a po uspešno položenim svim ispitima polaznik dobija uvrenje o završenom kursu za poslovne sekretare i sertifikat sa ocenama postignutim na svakom pojedinačnom ispitu.

Srodni kursevi